ΑΡΧΙΚΗ   Η ΕΤΑΙΡΙΑ   ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   ΕΡΓΑ   ΝΕΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ       Russian FrenchGermanItalian

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Μία ηλεκτρική GHP καταναλώνει ετησίως ηλεκτρική ενέργεια κόστους ίσου περίπου με το 20% του κόστους πετρελαίου για το λέβητα. Με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας, σε μία οικία 200τμ εξοικονομούνται 3000€ ετησίως κατά την περίοδο θέρμανσης. Το όφελος από τη χρήση και το καλοκαίρι, για ψύξη, ανέρχεται για το ίδιο σπίτι σε 200€. Η απόσβεση του αρχικού κόστους εγκατάστασης γίνεται σε διάστημα 4-5 ετών. Η ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ έχει αναπτύξει αλγόριθμο υπολογισμού του κόστους για την ετήσια θέρμανση και ψύξη χώρου με συγκεκριμένες θερμικές και ψυκτικές απαιτήσεις.

Στην ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ όμως δεν αρκούμαστε στην οικονομία που προσφέρει η εγκατάσταση της GHP, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα να συνδυαστεί και η άφθονη δωρεάν ηλιακή ενέργεια με τη GHP δημιουργώντας έτσι ένα σύστημα «Ηλιοβοηθούμενης Γεωθερμικής Αντλίας Θερμότητας». Χάρη στη χρήση ηλιακών συλλεκτών και εξελιγμένων συστημάτων αυτοματισμών το σύστημα εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια παρέχοντάς την για θέρμανση νερού χρήσης και ακόμη για τη θέρμανση του χώρου προκαλώντας μείωση της απορροφούμενης από την GHP ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό οδηγεί σε εξοικονομήσεις, αναλόγως της εκάστοτε εγκατάστασης, σημαντικά μεγαλύτερες του 50% που προσφέρουν από μόνες τους οι εγκαταστάσεις GHP.

ΑΜ και γεωθερμία:

Στην εποχή μας, που η ποιότητα, ο σεβασμός στον πελάτη, ο ανταγωνισμός και η ανάγκη για εξειδίκευση, δεν αφήνουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς, η «ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» αντιμετωπίζει κάθε εγκατάσταση GHP ξεχωριστά, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις ιδιαιτερότητές της και στις ανάγκες του ιδιοκτήτη της. Σε συνεργασία με συνεργάτες γεωλόγους γίνεται διερεύνηση των ειδικών συνθηκών του εδάφους της περιοχής (θερμοκρασία, θερμική αγωγιμότητα) ώστε να προσδιοριστούν με τη μεγαλύτερη ακρίβεια οι απαιτούμενες προδιαγραφές της εγκατάστασης. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην αξιοπιστία του συστήματος και στην απόδοσή του. Οι υπεύθυνοι για τις εγκαταστάσεις μηχανικοί Αργύρης Μπαϊρακλιλής και Δημήτρης Τσιούντας διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΑΠΘ με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα κλιματισμού και έχοντας ευρεία τεχνογνωσία σε γεωθερμικά συστήματα τοποθετημένα επί Καναδικού εδάφους χάρη στη συνεργασία με Καναδούς συναδέλφους, εγγυώνται σίγουρη μεγάλη απόδοση, οικονομία και αξιοπιστία της γεωθερμικής σας εφαρμογής. Οι υπεύθυνοι είναι μέλη της ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) και της IGSHPA (International Geothermal Source Heat Pumps Association).

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη προσέγγιση μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τη δική σας εγκατάσταση GHP συμπληρώνοντας και αποστέλλοντάς μας με φαξ, το «Φύλλο Γενικών Στοιχείων». Το έντυπο θα το βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή από τους παρακάτω συνδέσμους. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας γνωρίσουμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Αρχείο Word Αρχείο Zip
 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΤΕΣΤ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ (THERMAL RESPONSE TEST)

 


  ΑΜ Κατασκευαστική   Μιαούλη 42, Θεσσαλονίκη   Κινητό : 6972 206166, 6974 069929   e-mail : info@amkat.gr
  
© 2005-2017 AM Κατασκευαστική. All rights reserved.Powered by