ΑΡΧΙΚΗ   Η ΕΤΑΙΡΙΑ   ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   ΕΡΓΑ   ΝΕΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ       Russian FrenchGermanItalian


Τέστ θερμικής απόκρισης

image

Εξοπλισμός TRT

Ο σκοπός του τεστ θερμικής απόδοσης γεωεναλλακτών είναι να μετρηθούν οι θερμικές ιδιότητες του εγκατεστημένου γεωεναλλάκτη και όχι μόνο του υπεδάφους.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις συνολικές θερμικές ιδιότητες του γεωεναλλάκτη είναι

  • Θερμικές ιδιότητες υπεδάφους
  • Θερμικές ιδιότητες μέσου πλήρωσης γεωτρήσεων
  • Τύπος σωλήνα γεωναλλάκτη.

Το τεστ θερμικής απόδοσης είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον μελετητή καθώς έτσι:

  • Στα υπό σχεδίαση συστήματα, μία δοκιμαστική γεώτρηση και η εφαρμογή του τεστ θερμικής απόδοσης εξάγουν τα ασφαλέστερα αποτελέσματα και αποφεύγεται έτσι η υπερδιαστασιολόγηση ή υποδιαστασιολόγηση του συστήματος. Αυτό εφαρμόζεται κυρίως σε μεγάλες εγκαταστάσεις.
  • Στα ήδη εγκατεστημένα συστήματα , η εφαρμογή του τεστ θερμικής απόκρισης εξάγει αποτελέσματα που συγκρίνονται με τις αρχικές παραδοχές του μελετητή και επίσης ελέγχει την σωστή κατασκευή του γεωναλλάκτη.

Με το τεστ θερμικής απόκρισης διοχετεύεται στον γεωεναλλάκτη ένα σταθερό ποσό θερμότητας για ορισμένο χρονικό διάστημα (> 20h, εξαρτάται από την διάμετρο της γέωτρησης (ro) ,τη θερμική αγωγιμότητα του εδάφους (λ)και τη θερμοχωρητικότητα (c)) και καταγράφοντας τις θερμοκρασίες εισόδου - εξόδου του υγρού εξάγονται συμπεράσματα για τη θερμική αγωγιμότητα (λ) και θερμική αντίσταση (rb) του γεωναλλάκτη.

Η ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ με τον ιδιόκτητο εξοπλισμό της προσφέρει τις υπηρεσίες της για τη μέτρηση θερμικής απόδοσης σε οποιαδήποτε εφαρμογή γεωθερμίας και σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
  ΑΜ Κατασκευαστική   Μιαούλη 42, Θεσσαλονίκη   Κινητό : 6972 206166, 6974 069929   e-mail : info@amkat.gr
  
© 2005-2017 AM Κατασκευαστική. All rights reserved.Powered by